Extra bescherming aan de kust


Deze villa in Sint-Idesbald behield zijn authentieke charme. Een hedendaagse uitbouw zorgt voor zeeën van ruimte en daglicht.

De keuken van deze kustvilla in Sint-Idesbald baadt in prachtig lentelicht dankzij de metershoge ramen die een gevoel van ruimte en luchtigheid geven. Dat gevoel wordt nog versterkt doordat de ramen van de tuinkamer hoger reiken dan het plafond.

Het was het licht en de kwaliteit van de materialen die de eigenares verliefd lieten worden op deze woning, die door een bouwpromotor werd omgeturnd van een donkere en gedateerde kustvilla tot een hedendaags vakantieverblijf met glazen uitbouw.

De grondige renovatie werd uitgevoerd door Profel Expert Lesage. Zaakvoerder Tim Lesage blikt terug: “Samen met de bouwpromotor kwamen we tot dit ontwerp: nissen die extra licht binnentrekken, hoeken met glas op glas zodat een mooi geritmeerd patroon ontstaat. De verzonken vaste ramen zijn opgebouwd in de unieke Profel-blokprofielen die exact dezelfde diepte hebben als het schuifraamkader.” Bij verzonken ramen wordt het raamkader van het niet schuivende raamgedeelte in de vloer ingebouwd. Zo krijg je een strak en minimalistisch geheel met nog meer lichtinval en aan de binnenzijde één mooie rechte lijn in de vloer.

Belangrijk is ook dat de aluminium raamprofielen gepreanodiseerd zijn. Dit procedé zorgt ervoor dat de profielen minder gevoelig zijn voor roestvorming. Voor de andere ramen in huis werd gekozen voor mat wit pvc met houtnerffolie vanwege zijn onderhoudsvriendelijkheid. Door de vakverdeling in het bovenlicht passen de ramen prima bij de authentieke kustvilla. De eigenares besluit: “De villa heeft een doordachte hedendaagse make-over gekregen met grote raampartijen en toch zijn oorspronkelijke identiteit behouden.”

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Railsystemen schuifdeuren: ontdek alle mogelijkheden │ Profel.
41441cc6fdafeb3eb41f155281215244
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken