Vervloet: een 100 % Belgische ijzerwarenhandel

Al vier generaties lang vervaardigt het bedrijf Vervloet decoratieve sloten en andere portierbekleding. Kenmerkend voor het bedrijf? Alles wordt ambachtelijk gemaakt. Een werk van vakmanschap…“Respect voor traditie door de toekomst te bedenken.”

Dat is zo’n beetje het motto van het huis Vervloet. De sloten en handgrepen zijn vervaardigd van 17 manipulaties door een technisch team gevormd op het terrein. Dankzij de techniek van zandgieten of de verlorenwasmethode worden de onderdelen artisanaal gegoten. Dat allemaal gecombineerd met de flexibiliteit van de hedendaagse technologieën. En voor de afwerking is er keuze tussen: messing, oud koper, geweerloopkleur…

"Een ijzeren hand in een fluwelen handschoen"
De ijzerwarenhandel Vervloet bestaat al sinds 1905 en werd gestart door de overgrootvader van Isabelle Hamburger, die nu de zaak draaiende houdt. Ze is interieurarchitecte van opleiding en kent als geen ander de knowhow van het bedrijf en weet hoe de banden aan te halen met hedendaagse kunstenaars. Want de firma heeft wel vaker samengewerkt met gerenommeerde kunstenaars en designers, onder anderen Jules Wabbes, Louis de Limbourg en Victor Levy.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van ConstructR

Een balkon als minituin
5e35ba0fc11800aedba5b42f4bdafac2
Lees dit artikel
De lucht zuiveren met planten.
e39381d0006da4a36f2bf0f2dfeffaaa
Lees dit artikel
Hoe een woonkamer inrichten?
2c8ca02185ad30221e81a4382d9a27d3
Lees dit artikel

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project