Een woning uitbreiden met een leefveranda

In een leefveranda beleef je het beste van een veranda en een woning. Wie bouwt of verbouwt, integreert steeds vaker een keuken of extra leefruimte in de veranda. Maar ook een badkamer is mogelijk, of een kantoor voor thuiswerk of een zelfstandige praktijkEen leefveranda van SDS Veranda creëert ruimte om te wonen, werken én leven. Voor het hele gezin. Nog een onklopbare troef van een leefveranda: veel licht en een prachtig uitzicht op de tuin, het hele jaar door.

De favoriete leefruimte voor jong en oud

Vroeger hadden huizen een kleine keuken en een aparte eetruimte. Heel wat gezinnenkiezen vandaag voor een grote, praktische keuken. Met een ruime eettafel. Hier breng je met z’n allen tenslotte het meeste tijd door. 

We merken het graag bij onze klanten: de nieuwe leefveranda wordt in een mum van tijd dé favoriete plek van ouders en kinderen. Want hier kan je wonen, werken, eten en ontspannen. Met uitzicht op de tuin. Kinderen, kleinkinderen (en zelfs huisdieren) zijn er dol op!


Mijn woning uitbreiden met een leefveranda, hoe pak ik dat aan?

Een woning uitbreiden met een leefveranda is doorgaans minder ingrijpend dan een grondige verbouwing. Het bouwen en plaatsen van een veranda gaat relatief snel. Een klassieke verbouwing wordt namelijk uitgevoerd door meerdere aannemers of onderaannemers. SDS Veranda voert alle werken uit met eigen vakmensen: van het ontwerp en fundering over metselwerken & het plaatsen van ramen tot pleisterwerken. Tot en met de elektriciteit en loodgieterij. Dat maakt het plannen en uitvoeren een stuk efficiënter.

Een leefveranda biedt heel wat keuzemogelijkheden. Er wordt gewerkt met hout, pvc, aluminium. Of een combinatie van materialen. Een dak in glas, een lichtstraat of liever roofing? De keuze wordt bepaald door de persoonlijke smaak, het budget en de voorkeur voor een modern of eerder rustiek design. Bij SDS Veranda kan u tenslotte ook terecht voor advies in de zoektocht naar een passende keuken, badkamer, etcetera.

Andere voordelen van een leefveranda:

•               Zicht op de tuin, het hele jaar door.

•               Een boost voor de gezondheid, dankzij het zonlicht (vitamine D).

•               Veel natuulijk licht, ideaal om thuis te werken.

•               Een goede omgeving voor planten en kleine boompjes die veel licht vragen.

•               Innovatieve materialen in het glas en de raamprofielen zorgen voor extra isolatie in zomer en winter.


Meer weten over een woonuitbreiding of een leefveranda? Vraag een gratis offerte of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze veranda-experten!

Vond u dit artikel interessant?

Meer van SDS Veranda

Een terrasje doen in je eigen tuin, met een tuinkamer!
81245712eea6d506fcea98953b34a72d
Lees dit artikel
Pergola in aluminium en hout, met zonnescreen en lamellendak
b1d0e2242266bb2a8ba2bf33de8ae08d
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken