Railsystemen schuifdeuren: ontdek alle mogelijkheden │ Profel.

Railsystemen voor schuifdeuren: schuif je wereld maximaal open

Een schuifdeur in je woning biedt vele voordelen. Je huis baadt in een overvloed aan natuurlijk licht, je verlucht efficiënt en bespaart ruimte. Maak kennis met alle railsystemen voor schuifdeuren en hun beschikbare uitvoeringen.

Met monorail ga je voor meer glas

Een monorail is een schuifdeur met maar één rail. Op zoek naar een schuifraam met een vast en een schuivend gedeelte? Dan zal een monorail-schuifraam je ongetwijfeld bekoren. Doordat het schuifraam maar één rail bevat, oogt het vaste gedeelte strakker en bevat het meer glas dan een duo- en trirailsysteem. Je hebt de keuze tussen een monorail-schuifraam in aluminium en hout.

Met duorail kies je voor de standaard

Van alle beschikbare railsystemen voor schuifdeuren beschouwen we duorail als de standaard. Op de dubbele rails is er plaats voor twee schuivende delen. De vleugels zijn op identieke hoogte gemonteerd en zijn allebei verschuifbaar voor wie dat wenst. Vaak kiezen mensen voor de optie waarbij alleen de binnenste vleugel schuift. Een duorailsysteem is beschikbaar in hout, aluminium en pvc.

Mag het ietsje meer zijn? Kies dan voor een dubbel duorail-schuifraam met twee vaste en twee bewegende delen. Die laatste schuiven elk aan een kant over de vaste delen. Het resultaat? Een schuifraam met een opening in het midden.

Met trirail ga je naar maximale openheid

Het derde railsysteem voor schuifdeuren bestaat uit drie gelijke delen op drie roestvrijstalen rails. Twee schuivende delen schuif je tot over het vaste deel. Zo krijg je een opening die twee derde van de totale breedte van je schuifraam omvat. Interesse in een trirail-schuifraam? Hou er dan rekening mee dat dat alleen in aluminium beschikbaar is. 

Ontdek het railsysteem in jouw favoriete uitvoering

Je schuifraam doen verdwijnen in de muur? Ga voor Galandage. Die aluminiumuitvoering van het duorail-schuifraam doet het schuivende deel opgaan in de muur. Daarvoor zorgt de afwerking in gyproc.

Bij een Slim Line-schuifraam staan maximale elegantie en een grote glaspartij centraal. Slim Line is beschikbaar in mono-, duo- en trirail, maar alleen in aluminium.

Een hefschuifdeur tilt de opengaande vleugel op en verschuift die. Met een hefschuif ga je voor extra wind- en waterbestendigheid, en voor een nog betere isolatie. Bij een houten schuifdeur is een hefschuif de enige mogelijkheid.

Ga je voor aluminium? Dan zijn een aantal reeksen realiseerbaar met hefschuif, anderen dan weer niet. Een hefschuif is niet beschikbaar in pvc. Je Profel Verdeler geeft raad.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Waarom jouw deur duurder is dan die van je buurman
7f63b7b049112730a64b139ea477b178
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken