Pergola in aluminium en hout, met zonnescreen en lamellendak

De bewoners van dit huis wonen op het platteland. Ze willen maximaal profiteren van hun mooie uitzicht op de tuin, het hele jaar door. Oorspronkelijk hadden ze een luifel tegen de zon in gedachten, maar die houdt geen wind tegen. Bij SDS Veranda vonden ze de perfecte oplossing: een terrasoverkapping van Renson. De ramen langs de zijkant kunnen helemaal open. Net als de achterkant, met een elektrisch bediend zonnescreen. Op het dak liggen elegante aluminium lamellen, die met één druk op de knop automatisch open en dicht kunnen. 

Van veranda naar terras in een handomdraai

Het gloednieuwe project heeft alle voordelen van een veranda, maar kan langs alle kanten meteen open als het mooi weer is. En zo wordt het terras een eetkamer in een handomdraai. De netjes geïntegreerde ledverlichting in het dak zorgt dat het terras ook ’s avonds gezellig blijft. 

Maar ook als het wat meer waait of als een zomers buitje opsteekt, beleeft dit het gezin het beste van haar tuin. Dankzij de panoramische vensters blijft het zicht adembenemend, ook als de ramen gesloten blijven. 

Extra bescherm"ing tegen de zon

Bij zonneschijn gaat de achterkant helemaal open. Dat kan eenvoudig dankzij het Fixscreen van Renson. Tijdens de warmste zomerdagen blijft het zonnescreen dicht. De huiseigenares: “Het terras is zuidelijk georiënteerd. Extra bescherming tegen de zon is dus geen overbodige luxe. Met de afstandsbediening kunnen we het screen nu openen of sluiten. Erg handig.”

Bovendien is het zonnescreen grotendeels transparant, om de privacy op peil te houden. Langs buiten naar binnen kijken is moeilijk, maar het omgekeerde kan wel: naar buiten kijken doorheen het screen is geen enkel probleem. 

“We hebben nog geen seconde spijt gehad van deze aankoop,” benadrukt de bewoonster. Ons terras is een extra leefruimte geworden, waar we met het hele gezin vaak vertoeven. Ja, ook als het een keertje wat minder goed weer is, dan sluiten we gewoon het lamellendak en de ramen langs de zijkant... Zo zaten we afgelopen zomer een keertje op het terras toen we plots opgeschrikt werden door een onweer. In plaats van snel beschutting te zoeken in huis, konden we nu rustig blijven zitten. Een echte luxe!”

SDS Veranda is erkend verdeler van Renson 

  • Met een Renson terrasoverkapping of pergola kies je voor optimaal leefcomfort. Of het nu regent of mooi weer is. Op die manier geniet je het hele jaar door van een aluminium pergola of terrasoverkapping.
  • Met een doekzonwering van Renson kies je voor een comfortabele woning het hele jaar door. Mét controle over het binnenvallende licht. Als gevolg beschermt een doekzonwering je huis tegen extreme temperaturen.

Vond u dit artikel interessant?

Volg ons

Vind inspiratie, bewaar projecten en vind vakmannen

Heb je een project in gedachten? Wij zijn hier om jou te helpen :)

light bulb
Laat jouw gegevens achter en ConstructR belt jou terug om je vragen te beantwoorden en/of je te helpen bij de realisatie van jouw project.

Ik ga akkoord met het delen van mijn gegevens met ConstructR.be om telefonisch gecontacteerd te worden om mijn verzoek te beantwoorden. ConstructR zal deze niet gebruiken voor andere doeleinden zonder jou toestemming.

Dank u voor je bericht

Wij zullen jou zo spoedig mogelijk contacteren.

Hallo, hoe kan ik je helpen?