Tegels voor je salon

De vloerbedekking draagt in ruime mate bij tot het welslagen van een kamer. Parket mag dan al een vaste waarde blijven, tegels tonen zich veel praktischer in het dagelijkse leven. Welke vloeren zijn de woonkamertrends voor 2020? 

Grote tegels doen het al jaren goed en dat is ook nu niet anders, met dank aan hun zuivere en eigentijdse look die de kamer bovendien ruimer laat lijken. 90 x 90 centimeter, 1 x 1 meter of zelfs 1,20 x 1,20 meter: XXL-tegels tillen elke kamer naar een hoger niveau.

Een andere trend is het gebruik van grafische tegels, die het leven in de kamer meer dynamiek geven. Uitgewerkte motieven geven je interieur karakter, op voorwaarde dat je voor een mix van eenvoudige vormen opteert.

Ook originele, stijlvolle en trendy combinaties van tegels en parket hebben de wind in de zeilen. Ze creëren tevens een visuele scheiding tussen aangrenzende ruimtes (bijvoorbeeld tussen een open keuken en een woonkamer). Algemeen gesproken schuilt de grootste trend echter in een unieke plaatsing: je legt ze uit, je speelt met perspectieven en je gooit alle conventies overboord bij de plaatsing.

Tegels die natuurlijke materialen imiteren

Anno 2020 bestaan er tegels met steen-, marmer- en betonlook. Ze imiteren natuurlijke materialen tot in de perfectie en onderscheiden zich door hun lagere prijs en hun onderhoudsgemak... 

Tegels met parketmotief zijn intussen uitgegroeid tot een echte klassieker. Ze worden overal gebruikt maar komen in het bijzonder tot hun recht in vochtige ruimtes (keuken, badkamer) aangezien ze beter bestand zijn tegen water. Ze bieden een ongelofelijke houtimitatie en geven de muren en vloeren van je interieur een warme toets en elegante soberheid. Voor een innovatieve en originele afwerking verkiezen we modellen die gekleurd parket imiteren: ze zijn leverbaar in een breed kleurenpalet en laten niemand onberoerd.

Ook marmerimitaties hoeven niet onder te doen. Ze lenen zich voor alle ruimtes in je woning (badkamer, keuken, salon, gang, enz.) en met hun natuurgetrouwe weergave geven ze je interieur een luxueuze toets tegen een lagere prijs. Tegelijk tonen ze zich erg onderhoudsvriendelijk.

En tot slot zijn er keramische grestegels met betonlook, zonder meer de belangrijkste trend onder de keramische tegels, die je vloeren een moderne en tegelijk tijdloze look geeft. Gepolijst, gestreken, gebarsten of geborsteld: de tegels zien er steeds uit als echt beton.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Carimar

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project