Welke beglazing kiezen? │ Profel

Dubbele, driedubbele of hoogrendementsbeglazing? Zo kies jij verstandig

Opteer je voor nieuwe ramen en deuren? Dan ga je voor een totaalpakket. Vergeet daarbij je beglazing niet. Want die bepaalt in hoge mate het leefcomfort in je huis. Met de alsmaar strenger wordende isolatienormen wint hoogrendementsglas verder terrein.

En dat is allerminst toeval. Want hoogrendementsbeglazing isoleert zes keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan het klassieke dubbel glas. Jouw voordelen? Minder verwarmingskosten in de winter, koelere woonruimtes in de zomer en altijd een behaaglijk binnenklimaat. Gedaan met die vervelende tochtstraling via je ramen. Maar is hoogrendementsbeglazing altijd de beste keuze? Verstandig kiezen is de boodschap.

Dubbele beglazing kiezen = hoogrendementsglas

Voor veel professionele raam- en deurfabrikanten is dubbele beglazing synoniem met hoogrendementsglas. Ga je voor hoogrendementsglas? Dan krijg je een dubbele beglazing met een doorzichtige, warmteweerkaatsende coating in de glasspouw. De energieprestaties die dit type glas leveren, liegen er niet om: Ug-waardes van 1,1 tot 1,0 W/m²K zijn de norm. Beglazing kiezen met twee doorzichtige coatings levert zelfs U-waardes op tot 0,8 W/m²K. 

Hét isolatie-ingrediënt? Edelgas

Behalve een warmteweerkaatsende laag zorgt ook de opvulling van de spouw tussen de twee glasbladen voor meer en betere isolatiewaarden. Bij het klassieke dubbel glas bestaat die opvulling uit droge lucht, bij hoogrendementsglas een edelgas. Meestal kiezen fabrikanten voor argon. 

Waarom kiezen voor driedubbele beglazing?

Ga je voor drievoudige beglazing? Dan bestaat je glas uit drie glasbladen. Dat driedubbel glas nog beter isoleert, merk je aan de gunstige Ug-waarde tot 0,5 W/m²K afhankelijk van de spouwdikte. Ook bij driedubbele beglazing zijn de spouwen opgevuld met argongas en worden er twee glasbladen voorzien van een coating.

Aandachtspunten

Het grote isolatievoordeel van driedubbel glas is een duidelijke plus. Maar voor jij je beglazing kiest, zetten we deze aandachtspunten nog even op een rijtje:

  • Hoogrendementsglas kost gemiddeld 35 procent minder dan driedubbel glas. Hou daarmee rekening bij je budgetberekening.

  • Driedubbele beglazing condenseert sneller aan de buitenzijde. Ontdek waarom.

  • Het gewicht van een ruit met driedubbele beglazing is hoger en maakt de plaatsing dus wat intensiever.


Heb je behoefte aan professioneel advies wanneer jij je beglazing kiest? De Profel-verdeler in je buurt helpt je graag verder.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Beveiligingsopties voor raam en deur: zo maak je het leven van iedere inbreker tot een hel.
6dd04107886a38c91c81e36b4b4c4937
Lees dit artikel
Nieuwe ramen en deuren besteld? Deze premies komen jouw richting uit
bc4753b875e988965e80cff1081cac6d
Lees dit artikel
Hoe hou je de zon efficiënt buiten zodat je woning koel blijft? Ontdek de verschillende mogelijkheden
c16458d4661d1d9e0f0423f471eb43a6
Lees dit artikel

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project