Beveiligingsopties voor raam en deur: zo maak je het leven van iedere inbreker tot een hel


Je huis is een baken van rust, comfort én veiligheid. Daarvoor zorgen je ramen en deuren. Standaard weerstaan die inbraakpogingen enkele minuten. Wil jij je woning maximaal beveiligen tegen inbrekers? Ontdek dan deze opties waarmee jij raam en deur nog beter beschermt tegen ongewenst bezoek.

Verdubbel het aantal sluitnokken

Sluitnokken vergrendelen je raamvleugel (opendraaiende deel van je raam) met het frame. Zo krijg je een afgesloten geheel en een barrière tegen inbrekers. Wil je nog meer inbraakveiligheid? Kies dan voor ramen met nog meer sluitnokken dan standaard voorzien.

Overweeg deze optie vooral op plaatsen die gemakkelijk bereikbaar zijn voor inbrekers. Zo wordt het nog lastiger om ramen op die locaties open te breken. Op moeilijker bereikbare plaatsen volstaat de basisveiligheid.

Van standaardslot tot veiligheidscilinder

Besteed de nodige aandacht aan je deurslot. Een veiligheidscilinder forceren vraagt meer tijd en handigheid dan een standaardcilinder. Met een veiligheidscilinder maak je het werk van inbrekers dus heel wat moeilijker. En stijgt de kans dat ze jouw huis links laten liggen.


Hangnaadbeveiliging: denk aan je scharnieren

Wil je je raam of deur beveiligen? Vergeet dan ook de scharnieren niet. Met een hangnaadbeveiliging voorkom je dat inbrekers je deur openen nadat ze de scharnieren hebben verwijderd. Ook bij een deur die naar binnen opendraait, speelt de hangnaadbeveiliging een belangrijke rol. Ze schermt de scharnieren af, en zo zijn ongewenste indringers er meteen aan voor de moeite.

Raam beveiligen? Kies voor een meerpuntsluiting

Een meerpuntsluiting verankert de deurvleugel (opendraaiende deel van je deur) op meerdere plaatsen met het deurframe. Het resultaat? Inbreken wordt haast onmogelijk. Een driepuntslot met pen en haak is een mooi voorbeeld van een meerpuntsluiting. De haken grijpen het deurkader vast, en de drie pennen sluiten de deur op drie plaatsen af. Zo worden deurvleugel en -kader onafscheidelijk.


Gelaagd glas: net dat tikje meer

Bevatten je ramen en deuren standaard dubbel glas? Alvast een hindernis die inbrekers niet meteen overwinnen. Kiezen voor gelaagd glas maakt het hen nog moeilijker. Mensen met slechte bedoelingen hebben veel meer tijd nodig om gelaagd glas te doorbreken. Op zoek naar manieren om raam en deur extra te beveiligen? Dan is gelaagd glas een waardevolle optie.

Wie niet sterk is ...

Zijn je ramen en deuren al wat ouder? Ook dan maak je het inbrekers op eenvoudige wijze lastig. Bij een ouder schuifraam volstaat een houten balkje achter het schuivende deel. Slagen inbrekers erin om het slot te forceren of een opening te maken in de beglazing? Dankzij het houten balkje krijgen ze zelfs dan je schuifraam niet open.


Op zoek naar ramen en deuren die voldoen aan de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen? Dan ben je bij Profel aan het goede adres. Ontdek er alles over.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Railsystemen schuifdeuren: ontdek alle mogelijkheden │ Profel.
41441cc6fdafeb3eb41f155281215244
Lees dit artikel
Wegwijs in de wirwar van U-waardes van je ramen en deuren
2141495bb4633a366e3104bee51a8cd6
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken