Waarom jouw deur duurder is dan die van je buurman


Je hebt het vast al meegemaakt. Na lang aarzelen zwicht je voor de deur van je dromen. Maar wat blijkt? De deur die je buurman onlangs liet plaatsen, kostte minder en lijkt toch heel erg op de jouwe. In deze blog ontdek je welke factoren de prijs van je deur beïnvloeden. Zo maak jij de beste keuze binnen je budget.

Hout en aluminium duurder dan pvc

Een eerste belangrijke keuze die de prijs van je deur bepaalt, is het materiaal. Ga je voor een houten deur? Dan betaal je 15 procent meer voor een merantideur in vergelijking met pvc. Bij een deur in afrormosia loopt dat op tot 45 procent. Een aluminiumdeur kost 55 procent meer. Wil je een combinatie van pvc en aluminium? In vergelijking met pvc stijgt de prijs van je deur dan met 15 procent.

Meer uitstraling, hogere kosten

Bij de keuze voor een nieuwe voordeur reserveer je maar beter een hoger budget dan voor een achterdeur. Logisch, want je voordeur is het visitekaartje van je woning. De elementen die mee de uitstraling van je huis bepalen, hebben hun prijs. Het doorgaans eenvoudigere ontwerp van een achterdeur drukt dan weer het kostenplaatje.


Uitzicht bepaalt prijs 

In het uitgebreide deurenassortiment kies je een deur met paneel- of glasvulling. Die keuze bepaalt het uitzicht van je deur, en ook de kostprijs. De algemene regel zegt dat een voordeur met paneel duurder is. Maar zoals voor alle regels gelden ook hier een aantal uitzonderingen. Zo bepaalt het type glas (dubbel of driedubbel) en de functie ervan (zon-, inbraak- of geluidswerend) het factuurbedrag van je glasdeur.

Ga je voor een vleugeloverdekkend paneel? Dan krijg je een deur met een eigen look die beter presteert op het vlak van isolatie. Hou er wel rekening mee bij het bepalen van je budget.

Afwerkmogelijkheden volgens jouw budget

Je voorkeuren spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke kostprijs van je nieuwe deur. De afwerkmogelijkheden zijn een laatste bepalende prijsfactor. Draag je veiligheid hoog in het vaandel? Dan opteer je voor een degelijke veiligheidscilinder of het uitgebreide veiligheidspakket. Ook sierlijsten, vliegendeuren en een brievenklep geven je droomdeur een meerwaarde. En hebben elk hun weerslag op de totaalprijs van je deur.


Benieuwd hoeveel je betaalt voor jouw favoriete deur? Neem contact op met de Profel-expert in jouw buurt.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Nieuwe ramen en deuren besteld? Deze premies komen jouw richting uit
bc4753b875e988965e80cff1081cac6d
Lees dit artikel
Hoe sloten smeren│Profel.
41e6be6fa668d63217a30544a9dcac6c
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken