Technische elementen als decoratie: waarom niet?


Bij het woord ‘decoratie’ denken mensen al gauw aan een zachte canapé, een donzig tapijt of een designluster... Een aansluitbuis van de kachel of een trekregelaar zit maar zelden bij de antwoorden. En toch heeft elk detail van het verwarmingssysteem sierwaarde. De leidingen en aansluitbuizen van de verwarming moesten in het verleden liefst zo discreet mogelijk zijn. Maar als het om een designkachel gaat, mogen ook de aansluitingen gezien worden.


Bij Poujoulat wordt elk zichtbaar onderdeel van de verwarmingsinstallatie een sierelement dat je geheel volgens je eigen smaak en stijl kiest. Dat is een absolute primeur. Een echte bron van inspiratie die je misschien zelfs zin geeft om je decoratie van A tot Z te herzien.


Een supersexy leiding

Beschik je al over een verwarmingssysteem of wil je van systeem veranderen? Elk moment is goed om je verwarmingssysteem te verfraaien en een nieuwe, stijlvolle toets te geven. Ideaal is uiteraard dat je die aanpassingen voorziet vanaf het eerste ontwerp van de verwarmingsinstallatie. Om de standaardleidingen te upgraden biedt Poujoulat de mogelijkheid om ze te personaliseren in de kleur van je keuze, en dat met een matte of gesatineerde afwerking. Wil je de leiding van je bestaande kachel tooien in de kleur van je mooie nieuwe canapé? Ook dat is mogelijk: het volstaat om op de technische leiding een geventileerde bekleding te plaatsen, bestaande uit twee verschuifbare elementen in gelakt inox. Zo krijgt je leiding een gepersonaliseerde toets in je favoriete kleur.


Een plafondafwerking als blikvanger

Déco+ werd ontworpen door een architectenbureau gespecialiseerd in design. Het gaat om een conische afwerking voor de plafondbuis. Déco+ laat zich eenvoudig plaatsen en verwijderen dankzij een decoratief gedeelte met magneten, dat verkrijgbaar is in zwart, wit en andere kleuren op aanvraag.Personaliseerbare kragen

Kragen, de technische elementen om buizen te assembleren en vast te zetten, kunnen eveneens als sierelementen fungeren. In combinatie met een leiding met kleur-op- kleurafwerking kan de kraag ook het contrast opzoeken... Een beetje kleur verandert alles en ziet er goed uit.De trekregelaar

Poujoulat heeft Régul’art, de eerste trekregelaar met heuse designallures, opnieuw uitgevonden. Hij lijkt wel een beeldhouwwerk, een schilderij of een curiositeit. De trekregelaar, die op de afvoerbuis wordt geplaatst, regelt de verbranding en verhoogt zo het rendement van de kachel, ongeacht de weersomstandigheden. Terwijl dit onderdeel vroeger erg technisch en zo discreet mogelijk was, oogt het vandaag de dag mooi en decoratief en eist het een prominente plaats op de afvoerbuis op. In het nieuwe Régul’art-gamma bestaan er (momenteel) vier versies van de designregelaar, van braaf tot uitermate gedurfd: Deco, Spiraal, Kader en Hert.

Design op het dak

De dakuitgang – het gedeelte dat doorgaans de ‘schouw’ wordt genoemd – is van ver zichtbaar. Bovendien geeft hij een gevel karakter. Om dat karakter te maximaliseren, riep Poujoulat Luminance en Optimale in het leven, twee gamma’s met een doorgedreven design. Hun bijzonderheden? Ze bieden tal van esthetische opties (kleur en uitzicht van de behuizing, de zijkanten en de kroon) die onderling kunnen worden gecombineerd om vorm te geven aan je gepersonaliseerde woningproject. De eigentijdse vierkante schoorsteen ‘Luminance’ verandert van uitzicht naargelang de gekozen afwerking, van een originele look in geperforeerd roestvrij staal, tot een gelakte look in de gewenste kleur of een klassieker uitzicht in baksteen, leisteen of hout... 

De ronde designschoorsteen Optimale kiest dan weer voor sobere lijnen met een uitgepuurde elegantie. Deze schoorsteen is al even personaliseerbaar en beantwoordt aan de verwachtingen van architecten en eigenaars die willen breken met de klassieke stijlcodes van de bouwsector. De ronde schoorstenen zijn tot slot verkrijgbaar in alle kleuren, in combinatie met een reeks kronen met ultraorigineel ontwerp: met Spiraal, Galactic of Venetiaans op je dak bevestig je je eigen stijl. En welke esthetische keuzes je ook maakt, deze drie gamma’s garanderen steeds de correcte werking van je verwarmingstoestel door de trek te optimaliseren en de schoorsteen te beschermen tegen insijpelend regenwater.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Poujoulat

Nieuwe steenstrips voor uw dakuitgang !
89fb65ce7526311b96adf857b7b95af3
Lees dit artikel
Een houtkachel kiezen
e0db06110aad87dbcd25e8acaefd33f9
Lees dit artikel

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project