Geef je badkamer een plantaardige toets


De badkamer is een vochtige ruimte, nu eens warm, dan weer fris en met een bijzondere atmosfeer waar niet alle kamerplantengoed gedijen. 

Ook moet je enkele voorzorgsmaatregelen nemen als je planten in de doucheruimte wil plaatsen:

●      licht: dit is een conditio sine qua non om planten in je badkamer te plaatsen: als er geen natuurlijk licht binnenkomt via een raam, hoe klein ook, zal geen enkele plant overleven.

●      geen spetters: hoewel planten houden van water en vocht, hebben ze het niet graag rechtstreeks op zich. Plaats je planten op een voldoende grote afstand van je bad of douche om zeker te zijn dat er geen water op terechtkomt. 

●      lucht: een beetje frisse lucht in de badkamer doet je planten – en jezelf – geen kwaad. Het voorkomt dat ze bepaalde ziekten of bacteriën ontwikkelen. Frisse en gezonde lucht is voor iedereen goed.


De beste sierplanten voor je badkamer

Varens: deze bodemplanten groeien vooral in erg vochtige bossen waar weinig zonlicht komt. Ze houden dan ook van de vochtige atmosfeer in je badkamer en kunnen deze zelfs deels regelen. Als er niet veel licht binnenkomt, is dit de ideale plant voor jouw badkamer
Aloë vera: Aloë vera is niet alleen een plant die de lucht zuivert en elektromagnetische golven elimineert maar toont zich ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ze is verwant aan de cactus en vraagt dus weinig water. Wacht tot de grond tot op enkele centimeters diepte goed droog is alvorens ze water te geven.
Pilea: Samen met de monstera is deze plant een van de internetsterren die iedereen moet hebben. Deze tropische plant wordt ook ‘Chinese money plant’ genoemd en leent zich perfect voor wie nog niet veel ervaring heeft met planten. Ze is gebruiksvriendelijk en krijgt vaak uitlopers die je kunt stekken om andere kamers in je woning te decoreren.


Sanseveria: Deze tropische planten, in de volksmond ook ‘vrouwentongen’ genoemd, houden van veel licht. Wie een donkere badkamer heeft, kan zich dus maar beter onthouden. Qua begieting houdt deze plant niet van een overvloed aan water maar vraagt ze wel een keer per week water.
Monstera: Heb je veel plaats in je badkamer? Doe jezelf dan plezier met deze monstera. Deze majestueuze en grafische plant geeft je doucheruimte een aangename groene toets.

     

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Facq

10x advies voor het inrichten van een kleine badkamer
d6db7b5765e381dced74c79cda53e7f7
Lees dit artikel
Een badkamer in de slaapkamer: goed idee of niet?
6ed97bce1a32ea610ce3cf9a0f0441f7
Lees dit artikel
De trend om te douchen in 2019
c87cc6ce7ab48064753c5e6d46883fce
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken