Profiteer van de lockdown om na te denken over je nieuwe woning.


De lockdown heeft niet alleen nadelen: we beschikken ook over heel wat vrije tijd, die we in normale omstandigheden niet zouden hebben. Die kunnen we gebruiken om op te ruimen, grote schoonmaak te houden, te decoreren, enz. maar ook om nieuwe projecten op te starten, zoals de bouw van een nieuwe woning. 

Tijdens de lockdown kun je de catalogus van Woningen Blavier gewoon thuis raadplegen. Heb je nog geen catalogus? Vraag hem dan gratis aan op deze pagina. Maak ook van de gelegenheid gebruik om gespecialiseerde bouwmagazines te raadplegen om te zien welke architectuur je interesse wekt.

En dat is nog niet alles: aangezien ook Google Street View tijdens de lockdown beschikbaar is, kun je gemakkelijk zoeken naar gevels die je mooi vindt. Bewaar zeker ook enkele schermafbeeldingen en notities van bepaalde technische details... Tot slot voeg je al deze informatie toe aan je voorbereidingsboekje, dat je bij het eerste gesprek met Woningen Blavier aan de adviseur overhandigt. Deze ‘persoonlijke creatie’ geeft hem onmiddellijk een goed idee van de woning die je met onze onderneming wilt bouwen. Ben je een echte doe-het-zelver? Maak dan een kartonnen maquette van het huis van je dromen. 

En als je dan nog vrije tijd over hebt, kun je je alvast buigen over de decoratiestijl van je toekomstige woonst. Ook daarvoor is een persoonlijk boekje met afbeeldingen die je links en rechts hebt gevonden (op het internet, in magazines, enz.) een waardevol hulpmiddel om je voorkeuren duidelijk te maken. Voel je je aangetrokken tot een eigentijdse, klassieke of knusse stijl of een fermette?

Ga op onderzoek uit 

De ‘bonustijd’ die we momenteel genieten stelt kandidaat-bouwers bovendien in staat om het ultracomplete lastenboek van Woningen Blavier te raadplegen. De voordelen zijn legio: een hoogwaardige kwaliteit (een rijk gamma kwaliteitsmaterialen en – indien gewenst – personaliseringsmiddelen), een prijs zonder verrassingen, de mogelijkheid om werken ‘à la carte’ te kiezen, maar ook de solide garanties die veel verder gaan dan de wettelijke verplichtingen. Meer informatie vind je op https://www.blavier.be/fr/construction-cle-sur-porte/notre-approche/cahier-charges-maison-durable/resume/

De lockdown geeft je ook de tijd om getuigenissen van klanten te lezen, zoals die van mijnheer Detrez: “Ik heb Woningen Blavier ontdekt toen ik op zoek was naar een sleutel-op-de-deurfirma voor een bouwproject bestaande uit een kinesitherapiepraktijk en een woning. Ze organiseerden een bezoek aan een gebouw dat ze pas hadden voltooid, niet ver van mijn woning. De realisatie zag er correct uit en de stijl leunde erg dicht aan bij wat ik zocht. Ik had de plannen van mijn project voorgelegd en alle informatie van een professional was meegenomen. Bij de volgende ontmoetingen heb ik een gedetailleerd bestek ontvangen. Wat me het vertrouwen heeft gegeven om met Woningen Blavier in zee te gaan, is dat mijnheer Mariani en de opmeter die hem bijstond zich met het bouwproject bezighielden nog voor ze mijn handtekening hadden. Tijdens de verschillende vergaderingen werden er tal van verbeteringen voorgesteld en werden problemen uit de weg geruimd.  Ik was ook aangenaam verrast door de snelheid waarmee Woningen Blavier de vragen beantwoordde bij de voltooiing van het project.” Andere getuigenissen zijn beschikbaar op https://www.blavier.be/nl/blog/categorie/getuigenissen-van-onze-klanten/

Een onmiddellijk gesprek via conference call 

Het is niet omdat er een lockdown geldt dat alles moet stilvallen. De adviseurs van Woningen Blavier blijven immers bereikbaar via e-mail, telefoon of conference call om de fundamenten te leggen van je toekomstige project. Ook tijdens de lockdown kunnen onze architecten de eerste schetsen van je woning op papier zetten en je informeren over het lastenboek, de beschikbare materialen, het geschatte budget of de timing. De realisatie van een voorstudie is gratis. Aarzel dus niet om je catalogus aan te vragen zodat je al kunt nadenken over je project.

Kortom, de lockdown is de ideale periode voor iedereen die bouwplannen heeft. Laat deze kans dus niet liggen.

Welke voordelen biedt een woning gebouwd door een sleutel-op-de-deuronderneming?

Het grootste voordeel is ongetwijfeld de gemoedsrust: de bouwonderneming neemt het hele proces voor zijn rekening en je hebt maar een aanspreekpunt. Er zijn echter nog meer troeven: een beter beheerst budget, een personaliseerde woning, een gerespecteerde timing... Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer kandidaat-bouwers dit principe kiezen... 

Wie een sleutel-op-de-deurwoning bouwt, wordt gedurende het hele project bijgestaan, en dat in tegenstelling tot bij het klassieke bouwproces met een architect, een bouwheer en tal van specialisten die je elk afzonderlijk moet beheren. Bij problemen hebben de verschillende uitvoerders wel vaker de neiging om elkaar de zwartepiet toe te spelen, waardoor je als bouwheer vaak aan het kortste eind trekt. En dan hebben we het nog niet over het tijdverlies dat steevast met deze problemen gepaard gaat.

Bij een sleutel-op-de-deuronderneming geniet je daarentegen een hoog comfortniveau gedurende alle werken. We houden immers met alles rekening, van fundering tot afwerking en van kelder tot zolder. Het hele project wordt gecoördineerd door een enkele partner.

Prijs en timing verzekerd

Nog een voordeel van een sleutel-op-de-deurwoning is de structuur rond je werf. De planning wordt vastgelegd: je hebt dus een relatief nauwkeurig idee van het moment waarop je woning klaar zal zijn.

De globale prijs van het project wordt gestipuleerd in het contract. Het is dan ook moeilijk om supplementen te rechtvaardigen, tenzij de eigenaar tijdens de werken nog aanpassingen/wijzigingen doorvoert. 

Ook belangrijk om te onthouden: de meeste sleutel-op-de-deurondernemingen bieden de mogelijkheid om bepaalde posten door de klant zelf te laten uitvoeren. Zo kan je sterk besparen op de afwerking als je geen schrik hebt om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Een woning naar jouw evenbeeld 

Een van de vooroordelen tegen sleutel-op-de-deurwoningen is dat je project minder personaliseerbaar zou zijn. Dat is echter al lang voorbijgestreefd. In tegenstelling tot de sleutel-op-deurwoningen uit de jaren zeventig en tachtig passen de woningen van vandaag zich aan alle wensen van de klanten aan. Architectuur, materialen, interieurindeling... alles kan op maat worden gekozen. Bij Woningen Blavier perfectioneren we onze processen elke dag om nieuwe technische kennis op te doen en onze klanten tevreden te stellen.

Onze catalogi hebben als doel om kandidaat-bouwers te inspireren en eventueel als basis te dienen voor hun toekomstige project. Maar aangezien de architecten niet verbonden zijn aan onze onderneming, kun je je project laten ontwerpen door het bureau dat je het meest aanspreekt om de realisatie van de woning vervolgens toe te wijzen aan de bouwonderneming van je keuze. Een laatste voordeel van ondernemingen zoals Woningen Blavier heeft betrekking op de stevige garanties die ze aanbieden via de Wet Breyne en de performante servicedienst. Meer informatie hierover vind je op onze blog.

Vond u dit artikel interessant?

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken