Maak eens een steunmuur van schanskorven

Rustiek of modern, schanskorven vinden steeds vaker een plaats in onze tuin. De metalen rasterkorven gevuld met stenen vormen een esthetische en natuurlijke oplossing, die alsmaar meer bijval geniet. Wij leggen uit wat zo’n muur van schanskorven precies inhoudt.Het doel van schanskorven

Een muur van schanskorven wordt voornamelijk als steunmuur gebruikt: dankzij hun hoge gewicht houden schanskorven de grond van hellingen gemakkelijk op hun plaats. Er zijn echter nog tal van andere toepassingen: schanskorven lenen zich ook perfect voor lage scheidingsmuurtjes en zijn te gebruiken als decoratie-element, om indiscrete blikken van de buren te vermijden, als afsluiting of zelfs als gevelbekleding of tuin- en parkmeubilair. 

Het grootste voordeel van schanskorven is zonder twijfel hun veelzijdigheid. Schanskorven worden op maat gemaakt en passen zich dus aan al je projecten aan. Je kiest zelf de hoogte, lengte en dikte van de schanskorven maar ook de grootte van de mazen van de stalen roosters en de keien die je erin stopt. De keuze van schanskorven

Schanskorven worden doorgaans gevuld met stenen maar ook gemalen beton, stukjes gepolijst glas of boomschors komen in aanmerking.


De keuzemogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt spelen met:

  • de grootte van de stenen en dus de mazen van de metalen korven: dit kan gaan van kleine grindsteentjes tot breuksteen. 

  • de afwerking: ruw, gepolijst of gerold

  • de kleur: mineralen bieden een brede waaier aan kleuren, van beige en grijs tot blauw en rood. Inspiratie zat...
De installatie van een muur van schanskorven

Alvorens je de schanskorven in je tuin plaatst, moet je nagaan of de bodem voldoende sterk en stabiel is om het gewicht van de schanskorven te dragen. Indien nodig voorzie je een kleine fundering om te voorkomen dat de muur na verloop van tijd verzakt.

Voor dunnere muurtjes die als visueel scherm dienen, kan het nodig zijn om een versteviging te plaatsen in de vorm van een tussenpaal die stevig is verankerd in de grond tussen de verschillende schanskorven.

De korven worden vervolgens aan elkaar verankerd en gevuld met de gekozen opvulling. 


Vond u dit artikel interessant?

Meer van ConstructR

Een balkon als minituin
5e35ba0fc11800aedba5b42f4bdafac2
Lees dit artikel
Het zwemkanaal: voor kleine terreinen en grote zwemmers
ca3a247a9c47c917abb6afd98dc0a8ef
Lees dit artikel
Zelfdragende of half ingegraven zwembaden: een echt zwembad!
5341d89cd5b03d308158bb61e5e50a54
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken