Tuinmeubilair, de trends voor 2019


De trend van het buitensalon

De meest uitgesproken trend op het gebied van terrasinrichting dit jaar is zonder twijfel het feit dat de grens tussen interieur en exterieur verder vervaagt. De tuin wordt een bijkomende leefruimte zodra de zon zich laat zien. Als een echt verlengstuk van de woning wordt deze nieuwe ruimte ook steeds meer aangekleed.


De witte kunststof stoelen die na een zomer groen zien, behoren definitief tot het verleden. Voortaan kunnen tuinsets ook binnen worden gebruikt en vice versa.

Eigentijds buitensalon op een terras in blauwe steen@veranclassic


Mik op accessoires

In dat buitensalon brengen we graag tijd door en willen we ons goed voelen. Het strikte minimum met een tuintafel, stoelen en een parasol volstaat niet langer. Aangezien we meer tijd buiten besteden, willen we iets meer investeren om deze plaats aan te kleden met accessoires!

Voor de sfeer mikken we op licht: een lichtketting, lantaarn of kaarsen (geparfumeerd met citronella om eventuele muggen op een afstand te houden) of elektrische lampen om op de tafel of het terras te plaatsen om de omgeving te verlichten.


Vervolgens investeren we in vaatwerk en tafeldecoratie: onderbord, tafellopers, servetten (in stof om geen afval te creëren).


En tot slot kopen we mooie bloempotten, kussens, een salontafeltje en – waarom niet – een mooi rekje om enkele boeken te plaatsen zodat je je echt in een salon waant.

Moderne terrasinrichting met rotanmeubelen


Ga voor kleur!


Opteer voor kleurrijke tuinmeubelen. Een gekleurde tuintafel is misschien niet zo gemakkelijk te vinden maar gekleurde tuinstoelen zijn een uitstekend alternatief! Ze geven je terrasinrichting een feestelijke en pittige toets.


Verkies je toch een sober tuinsalon, dan kun je het geheel altijd afwerken met veelkleurige tafellakens en kussens om je terras een dynamisch en levendig tintje te geven.

Zomerse terrasinrichting met kleurrijke kussens en een feestelijke sfeer


In alle materialen

Qua materiaalkeuze heeft hout nog steeds de wind in de zeilen. Tuinmeubelen in teak weten nog altijd te verleiden maar ook rotan is alsmaar vaker te zien op onze terrassen. Tuintafels en -stoelen moeten licht en praktisch zijn. We moeten ze naar wens kunnen verplaatsen om de zon te volgen, of juist in de schaduw te zitten, en om ze gemakkelijk uit de regen te zetten. Dat verklaart ook de populariteit van rotanmeubelen.


Om praktische redenen zien we ook veel meubelen met een metalen frame. Ze kunnen in alle mogelijke kleuren worden gelakt. Bovendien hebben de veelkleurige stoelen en tafels geen last van de regen en vragen ze niet te veel onderhoud. Ze zijn tevens plooibaar en laten zich eenvoudig opbergen in de winter.


Voor het comfort vinden we steeds meer stoffen die speciaal zijn ontwikkeld voor buitengebruik. Reden te meer dus om in alle comfort te genieten van je buitensalon. 


Je hebt het al begrepen: er bestaan vandaag de dag heel wat elegante en betaalbare alternatieven voor de klassieke tuinsets in wit pvc.


buitenterras met tuinmeubilair in rotan@carimar

Vond u dit artikel interessant?

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken