Eigentijds, enkel nog eigentijds

De jongste tien jaar is de hedendaagse architectuur aan een steile opmars bezig. De meeste kandidaat-bouwers opteren namelijk voor zuivere lijnen met een plat dak en een kubusvorm. Die kubusvormige architectuur onderscheidt zich niet alleen door een esthetische look maar ook door compacte afmetingen, die op hun beurt de energieprestaties verbeteren. Platte daken sluiten uiteraard perfect aan op de kubusvorm.

Een andere trend zijn de grote glaspartijen. Hoe lichter het huis, hoe beter het is. Dat komt niet alleen omdat licht is uitgegroeid tot een van de prioriteiten in alle bouwstijlen maar ook omdat het bij goed georiënteerde ramen het energieverbruik verlaagt. Sierbakstenen zonder naden hebben de wind in de zeilen maar ook pleisterwerk is een optie. Sierbakstenen gebruiken een consistente techniek met speciale bakstenen zonder voeg (zoals gelijmde bakstenen). In combinatie met een houten of aluminium afwerking garanderen ze een perfect harmonieus uitzicht.

Woningen Blavier surft mee op de huidige trends door alles aan te bieden wat kandidaat-kopers kan verleiden: een plat dak (waar stedenbouw het toelaat) – of platte oversteken boven een secundair volume – een compacte architectuur, voegloze bakstenen, pleisterwerk en licht.


Vond u dit artikel interessant?

Meer van Blavier

Hoe schat je de kostprijs van je woning?
3aeaaba0d67a7ea11365f0f9786f1b36
Lees dit artikel
Vijf tips voor een praktische en functionele inrichting van je woning
b14145ef2eff1b3c7dae4fc181eefd9d
Lees dit artikel
Sleutel-op-de-deurbedrijven: Hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt ?
812cfe87cefee235b105800af2e045c8
Lees dit artikel

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project