Eigentijds, enkel nog eigentijds

De jongste tien jaar is de hedendaagse architectuur aan een steile opmars bezig. De meeste kandidaat-bouwers opteren namelijk voor zuivere lijnen met een plat dak en een kubusvorm. Die kubusvormige architectuur onderscheidt zich niet alleen door een esthetische look maar ook door compacte afmetingen, die op hun beurt de energieprestaties verbeteren. Platte daken sluiten uiteraard perfect aan op de kubusvorm. 

Een andere trend zijn de grote glaspartijen. Hoe lichter het huis, hoe beter het is. Dat komt niet alleen omdat licht is uitgegroeid tot een van de prioriteiten in alle bouwstijlen maar ook omdat het bij goed georiënteerde ramen het energieverbruik verlaagt. Sierbakstenen zonder naden hebben de wind in de zeilen maar ook pleisterwerk is een optie. Sierbakstenen gebruiken een consistente techniek met speciale bakstenen zonder voeg (zoals gelijmde bakstenen). In combinatie met een houten of aluminium afwerking garanderen ze een perfect harmonieus uitzicht.


Woningen Blavier surft mee op de huidige trends door alles aan te bieden wat kandidaat-kopers kan verleiden: een plat dak (waar stedenbouw het toelaat) – of platte oversteken boven een secundair volume – een compacte architectuur, voegloze bakstenen, pleisterwerk en licht. 

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Blavier

769d799faae71900182542bb3cdc7865

9d893158b762e34728402f1df9e6d80a

41032eda2a5d031cc293fd1145009c74

Volg ons

Vind inspiratie, bewaar projecten en vind vakmannen

Heb je een project in gedachten? Wij zijn hier om jou te helpen :)

light bulb
Laat jouw gegevens achter en ConstructR belt jou terug om je vragen te beantwoorden en/of je te helpen bij de realisatie van jouw project.

Ik ga akkoord met het delen van mijn gegevens met ConstructR.be om telefonisch gecontacteerd te worden om mijn verzoek te beantwoorden. ConstructR zal deze niet gebruiken voor andere doeleinden zonder jou toestemming.

Dank u voor je bericht

Wij zullen jou zo spoedig mogelijk contacteren.

Hallo, hoe kan ik je helpen?