Hoe sloten smeren│Profel.

Sloten smeren, dat doe je zo

Je komt thuis met een volle boodschappentas, vist je sleutel uit je jaszak en opent gauw de voordeur. Tenminste, dat was je plan. Want je sleutel zit vast in je slot en jij verbijt je frustratie. Herkenbaar? Lees dan zeker verder en hou je klaar voor een snelcursus sloten smeren.

Laat je slot langer leven

Alle cilindersloten van ramen en deuren één keer per jaar smeren, is geen overbodige luxe. Je voorkomt dat je sloten blokkeren en verlengt hun levensduur. Die ene smeerbeurt per jaar kost je geen moeite en garandeert een soepele werking van al je sloten. Laat die plensbuien dan maar komen. Want dankzij het goed werkende slot zwaait je voordeur in no time open.

Sloten smeren met olie is uit den boze

Slecht werkende sloten? Gauw even smeren met smeerolie en klaar is kees. Niets is minder waar. Olie trekt stof en zand aan. Die vormen een vuile massa in je slot. Daardoor gaat het cilinderslot kraken en gaat het uiteindelijk veel sneller stuk. De olie maakt je sleutel ook vuil telkens als je hem in het slot steekt. Resultaat? Besmeurde jas- en broekzakken.

Ga voor grafiet

Met grafiet smeer jij je sloten eenvoudig en efficiënt. Zo geniet je langer van perfect functionerende raam- en deursloten. 

Je hebt ongetwijfeld al grafiet in je handen gehad: de binnenkant van een potlood bestaat uit grafiet. Het is een vorm van koolstof die zowel vast als in poedervorm voorkomt.

Zo smeer jij je slot vakkundig met grafiet

Bevochtig je sleutel lichtjes en strooi of smeer er wat grafiet op. Steek de sleutel meerdere keren in het slot om het grafiet gelijkmatig te verdelen. Draai het daarna enkele keren open en dicht. Herhaal die stappen bij alle cilindersloten van je deuren en ramen. Denk eraan om al je sloten zo minimaal één keer per jaar te smeren. Geen betere garantie op een vlotte werking en een lange levensduur van al je sloten.

Graag meer info over de kwaliteitssloten waarmee Profel jouw ramen en deuren uitrust? Download onze beslagfolder of neem contact op met de Profel Expert in jouw buurt.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Railsystemen schuifdeuren: ontdek alle mogelijkheden │ Profel.
41441cc6fdafeb3eb41f155281215244
Lees dit artikel
Nieuwe ramen en deuren besteld? Deze premies komen jouw richting uit
bc4753b875e988965e80cff1081cac6d
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken