Zwevende trappen: een tendens… die stijgt!

Recht of met een bocht, van hout, van steen, van metaal of zelfs van glas. Begin maar alles te vergeten wat u tot nu toe kende over “de trap”. Vandaag neemt hij een nieuwe dimensie aan door zich zwevend te laten zien…

Trappen in béton ciré staan bekend voor een zeer hedendaags en modern interieur, dat is waar. Type loft in New York City. Maar zwevende trappen vormen de nieuwste – droom maar weg – stijloefening. De installatie geeft een zeer originele ruimte weer. De treden lijken in de lucht te hangen, enkel en alleen gedragen door een muur.

Hoe werkt het?
Bij het concept van dit type trap moet natuurlijk rekening worden gehouden met de aard en de stevigheid van de steunwand. De treden worden namelijk rechtstreeks aan de muur vastgehecht. Conclusie: de trap kan er niet komen als hij niet “in” de steunmuur kan worden gezet. Een alternatief is eventueel een metalen steen van 200 à 300 kg. Zo kan een zwevende trap toch worden mogelijk gemaakt.

Nadeel: zo’n trap mag dan wel mooi zijn, maar hij is niet praktisch. Dit type trap wordt maar beter geplaatst in een sobere hal. Te vaak lopen trapomgevingen het risico afbreuk te doen aan de installatie. Stort u echt niet alleen in dit avontuur. Neem een ingenieur in de arm die u een ontwerp maakt en precieze instructies kan geven aan de verschillende werklieden en zo een goed eindresultaat kan garanderen.

Voor de rest bent u helemaal vrij! De treden zijn er in alle soorten en materialen: glas, beton, steen, hout, metaal… Een zwevende trap, dat betekent een trap op maat gemaakt. Hij staat garant voor een originele en vloeiende decoratie in uw interieur.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van ConstructR

Een trendy trap in 2019?
83249274274dae4cd393498dd8655d60
Lees dit artikel
Zo renoveer je een houten trap
52c6696c746f6360774f9b5a3aa054e1
Lees dit artikel
Een opgeruimd huis dankzij de KonMari-methode.
3a2bdef153b46d54c594faa79c981d99
Lees dit artikel

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project