Nieuwe ramen en deuren besteld? Deze premies komen jouw richting uit


Nieuwe ramen en deuren nemen een flinke hap uit je budget. Dankzij de hogere isolatieprestaties verdien je een deel van die kosten op termijn terug. Maar wist je dat je ook in aanmerking komt voor meerdere premies? Met die subsidies geeft de overheid jou een duwtje in de rug. De subsidies die je krijgt, zijn soms afhankelijk van je inkomen, de ligging en de ouderdom van je woonst. We zetten de voornaamste premies voor ramen en deuren op een rijtje.

Netbeheerder biedt premie voor hoogrendementsglas

Ben je aan het verbouwen en vernieuw je ramen en deuren? Dan beloont je netbeheerder je met een premie voor ramen met hoogrendementsglas. Bedraagt de Ug-waarde  ervan maximaal 1,0 W/m²K? Dan krijg je een premie van 10 euro per vierkante meter. Check de voorwaarden.

Ga voor de totaalrenovatiebonus

Kies je behalve nieuwe ramen en deuren nog voor minstens 2 andere energiebesparende maatregelen? Dan leveren die acties je 1250 euro op. Zo mag je maximaal 7 renovatiemaatregelen combineren. Die zijn goed voor een maximumbedrag van 4750 euro als totaalrenovatiebonus. Let wel, voor renovatie van een appartement gelden andere regels.Ontdek alles over de totaalrenovatiebonus.

Maximaal 10.000 euro met de Vlaamse renovatiepremie

De Vlaamse overheid steekt de renoverende Vlaming een hart onder de riem. Het doel? Meer en beter gerenoveerde woningen in Vlaanderen. Om die doelstelling te bereiken, heb je onder bepaalde voorwaarden recht op een premie die kan oplopen tot 10.000 euro. Vlaanderen focust op oudere woningen. Daarom geldt de renovatiepremie alleen voor woningen ouder dan 30 jaar.

De werken die je recht geven op de renovatiepremie zijn ingedeeld in 4 categorieën. Eén daarvan is buitenschrijnwerk – nieuwe ramen en deuren met een Ug-waarde van maximaal 1,0 W/m²K. Benieuwd of ook jij in aanmerking komt voor de Vlaamse renovatiepremie? Kom er alles over te weten.

Wat biedt jouw stad of gemeente?

Wil je weten op welke premies jij recht hebt? Ga dan naar je gemeente- of stadhuis en stel al je vragen aan de medewerkers van de dienst Wonen.

Het kan zijn dat een familielid of vriend in een andere gemeente meer of andere premies krijgt. Het premieaanbod verschilt van woonplaats tot woonplaats. Benieuwd naar jouw premies? ? Grasduin in de Premiezoeker van de Vlaamse overheid  voor een helder overzicht.

Bij Profel geniet je een totale dienstverlening: adviseren, verkopen en informeren. Neem contact met ons op voor premieadvies op jouw maat.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Railsystemen schuifdeuren: ontdek alle mogelijkheden │ Profel.
41441cc6fdafeb3eb41f155281215244
Lees dit artikel
Waarom jouw deur duurder is dan die van je buurman
7f63b7b049112730a64b139ea477b178
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken