Coronavirus: hoe zit het met online reclame?


De tijd is gekomen voor het coronavirus en de huishoudens zijn voor onbepaalde tijd aan hun huis gekluisterd. De kans om je te concentreren op je "thuis" als nooit tevoren ... Maar ook om te gaan dromen over mogelijke verbeteringen...

Met de Covid 19 is ons huis nog nooit zo belangrijk geweest. Ten eerste omdat we er 24 uur per dag wonen, maar ook omdat we eindelijk de tijd hebben om het te verwennen, schoon te maken, op te ruimen, te repareren en... Zelfs om te gaan dromen over diverse aanpassingen, mogelijke verbouwingen, zelfs verhuizingen en/of nieuwbouw... U kunt ook informatie zoeken en vinden over kant-en-klare bedrijven, ambachten, architecten en andere spelers in de bouwwereld.

Deze "wachtperiode" is uiteraard ideaal om nieuwe communicatielijnen voor te bereiden (door artikelen en ander voorlichtingsmateriaal voor te bereiden) die de nieuwste producten van bedrijven uit de sector beschrijven.

Om de bekendheid die in de loop der jaren door gerichte communicatie en/of reclame is verworven niet te verliezen, lijkt de huidige oplossing inderdaad online reclame te zijn.
Aangezien Covid 19 niet via het net wordt uitgezonden, blijft online reclame de voorkeurspartner om deze uitzonderlijke crisis het hoofd te bieden. Temeer daar de meeste webplatforms operationeel blijven tijdens de inperking.

Waarom nu communiceren?

Huishoudens hebben op dit moment een uitzonderlijk tijdsbestek in hun "huis". Ze zijn nog nooit zo geneigd geweest om plannen te maken als in dit voorjaar van 2020, wat een beetje hectisch is, moeten we toegeven.
Inderdaad, men beseft pas echt de tekortkomingen van zijn huis als men zich beperkt tot het... De mogelijkheid om zich te projecteren in het "post-coronavirus" dat naar alle waarschijnlijkheid aanleiding zal geven tot vele projecten: of het nu gaat om uitbreidingen (omdat u pas merkt dat uw huis te klein is als u er lange weken aan vastzit), of verbouwingen (vooral van de keuken en de badkamer - twee technische ruimtes die geleidelijk aan plezierige ruimtes worden waar u geen compromissen meer mee wilt sluiten), of zelfs in de woonkamer en de tuin (verlangens naar betere dagen, op alle niveaus). ...) De decoratie is niet te overtreffen: vloeren, muren, meubels, gordijnen, schilderijen, verkeer... Alles wat je nodig hebt om je huis er op zijn best uit te laten zien van de kelder tot de zolder.  Op de website www.constructr.be vindt u duizenden 100% Belgische projectideeën. Achter elk project zitten professionals die u zo snel mogelijk kunt benaderen. Opgemerkt moet worden dat 25% van de huidige bezoeken betrekking heeft op keukens, badkamers en huisuitbreidingen, wat veel zegt over de prioriteiten van de Belgen in hun huizen. De meest gebruikte sleutelwoorden zijn "moderne keuken", "huisuitbreiding", "moderne badkamer" en "huisverbetering".
Er dient opgemerkt te worden dat de site ConstructR.be in deze onrustige tijden een aanzienlijke toename van het aantal contacten met professionals heeft gekend. Op zaterdag 4 april was het aantal bezoekers meer dan het dubbele van de eerste zaterdag van maart!

Kortom, het verlangen om zich goed thuis te voelen neemt intens toe...  
Individuen die "opgesloten" zijn, zijn zo actief mogelijk en planten nu al de zaden van hun toekomstige project door de informatie die ze op het web vinden. Het net is inderdaad het belangrijkste communicatiemiddel met de buitenwereld in deze moeilijke tijden. Vanaf de eerste dag van de inperking is het vaste internetverkeer inderdaad met 70% gestegen in alle sectoren samen.
Voor professionals wordt de mogelijkheid geboden om zich te laten zien, als ze dat nog niet hebben gedaan, door op een vloeiende en doelgerichte manier te communiceren. Zo komen ze op de "short list" van aspirant-vernieuwers/bouwers te staan als de economie weer aantrekt.

Online reclame... er zijn ook veel voordelen...

- De prijs. Online reclame is goedkoper dan traditionele reclame. Bovendien worden de tarieven berekend op basis van de duur van de campagne. Dit maakt het mogelijk om precies te weten hoeveel het u
gaat kosten. Volgens het media-agentschap Space zal het internet in 2019 met 8% groeien, terwijl het 22% van de huidige markt in handen heeft. Bij ConstructR varieert de prijs van een online zichtbaarheid naargelang het type zichtbaarheid dat u wenst, maar deze bedraagt ongeveer 1650 €/maand voor een jaarlijkse GOUDEN zichtbaarheid.

- Snelheid. Dankzij online reclame promoot u uw website en uw aanbiedingen sneller. Vanaf de eerste dagen kunt u de resultaten meten. Het is dus een grote hefboom voor de acceleratie als u uw activiteit of een nieuw product lanceert.

- De keuze. U kunt de visual(s) kiezen die u gaat gebruiken

- Efficiëntie. Online reclame zorgt voor een betere penetratie van uw doelgroep.

- Nauwkeurigheid. Door te kiezen voor online adverteren kunt u zich heel precies richten op het publiek waarin u geïnteresseerd bent in termen van profiel, socio-professionele categorie, en nationale of internationale locatie.

- Traceren. U heeft toegang tot real-time statistieken om de prestaties van uw online advertenties te meten en uw campagnes te verbeteren.

Telecomgegevens bewijzen het: Belgen blijven thuis. Volgens de eerste metingen van de task force 'Data Against Corona', die door de federale regering is opgericht om gegevens over de verspreiding van het virus te analyseren, hebben de Belgen in de week van 30 maart tot 4 april 79% van hun tijd binnen de grenzen van hun gemeente doorgebracht. Het blijkt ook dat het reizen, vooral het langeafstandsverkeer, sterk is afgenomen. Op basis van geaggregeerde, en dus anonieme, gegevens van telecommunicatie-exploitanten is het reizen buiten de postcode van de eigen woning in één maand tijd gemiddeld met 54% gedaald. Reizen over 40 km daarentegen zijn gemiddeld met 95% gedaald (bron: www.vrt.be).

Bron: www.lalibre.be

Vond u dit artikel interessant?

Meer van ConstructR

Tien tips voor de inrichting van uw keuken
28be8dee14ae31f5986f0fbb3b56e333
Lees dit artikel
Badkamerrenovatie, vijf tips om vergissingen te voorkomen.
8e30b26f9b48a77fd45ffd1aa744efa3
Lees dit artikel
Lampen kiezen in 2019
869604ebb062443fda1a7716499eb05f
Lees dit artikel

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project