Waarop moet je zeker letten als je nieuwe ramen koopt?


Stel. Je staat op het punt om nieuwe ramen te kopen. In de showroom slaat de angst je om het hart. Want hoe weet je zeker of jouw keuze de goede is? Check deze aandachtspunten. Zo weet je snel hoe jij degelijke ramen kiest die beantwoorden aan al jouw vereisten.

Selecteer stevige basisprofielen

Fan van pvc-ramen? Ga altijd voor pvc-profielen met een stalen versteviging. Zo ben je zeker van een vormvast raamframe. En van een venster dat voldoende isoleert en zo je wooncomfort verhoogt. Ramen in hout en aluminium zijn van nature voldoende stevig en hebben geen bijkomende stalen versteviging nodig.
Denk na over het aantal dichtingen

Een raam moet geluid, warmte en vocht buitenhouden. Daarom is een waterdicht systeem met drie rubberen dichtingen een must:

  • De binnendichting zorgt voor een maximale geluidswering. Zo vieren rust en gezelligheid hoogtij in je leefruimtes.
  • De buitendichting weert overtollig (regen-)water, stof en zand: een betrouwbare barrière tegen alle mogelijke weersomstandigheden.
  • De middendichting tussen het raamkader en de raamvleugel houdt het vocht aan de vochtige kant van de dichting, houdt je nieuwe ramen luchtdicht en biedt extra bescherming tegen warmte, koude en geluid.


Investeer in isolatie

Je huis verwarmen kost handenvol geld. Investeren in nieuwe ramen die perfect isoleren en zo de warmte binnenhouden, loont meer dan de moeite. Maar hoe weet je nu of de nieuwe ramen die jij op het oog hebt ook goed presteren op het vlak van isolatie? In deze blog vertalen we alle technische info over isolatiewaarden in mensentaal. Zo ben jij meteen een volleerde isolatie-expert.Versterk je vensters

Geen zin om je ramen al na enkele jaren te vervangen? Ga voor nieuwe ramen met een verlengde levensduur. Daarvoor zorgen de scharnieren die tot in het staal van het raamframe zijn geschroefd. Breken inbrekers het raam? Dan slagen ze er nog altijd niet in om je raam te openen. Zo beschermen je versterkte ramen je huis tegen inbraak en geniet je langer van je investering.

Sluit af met nieuwe én veilige ramen

Een veilig raam bestaat uit minimaal drie paddenstoelsluitnokken. Hun speciale vorm verhindert dat inbrekers de beweegbare raamvleugel uit het kader lichten. Kies je voor een maximale beveiliging? Dan zijn nieuwe ramen met zes paddenstoelsluitnokken jouw garantie op een veilige woonomgeving.

Benieuwd hoe Profel jou ramen biedt die beantwoorden aan de strengste isolatie- en veiligheidsvoorschriften? Maak een afspraak met de Profel Expert in jouw buurt.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Railsystemen schuifdeuren: ontdek alle mogelijkheden │ Profel.
41441cc6fdafeb3eb41f155281215244
Lees dit artikel
Wegwijs in de wirwar van U-waardes van je ramen en deuren
2141495bb4633a366e3104bee51a8cd6
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken