Krijg greep op de prijs van je nieuwe ramen


Sta je voor de aankoop van nieuwe ramen? Dan ga je niet over één nacht ijs. Wikken en wegen is de boodschap. Wist je dat je de prijs van je nieuwe ramen voor een stuk zelf in de hand hebt?

Zo bepalen jouw keuzes de prijs van je nieuwe ramen.

Aluminium, pvc of hout: sta stil bij je materiaalkeuze

Een eerste vraag met een belangrijke impact op de prijs van je nieuwe ramen: welk materiaal kies je? Vergeleken met aluminium kost een raam in de houtsoort meranti je zowat 25 procent minder. Voor ramen in de houtsoort afrormosia tel je 10 procent minder neer.

Fan van pvc? Dan betaal je 35 procent minder voor je ramen dan wanneer je kiest voor aluminium. Aluminium en pvc combineren, kan ook. Die combinatie kost je 25 procent minder dan wanneer je gaat voor zuiver aluminium.

Vast of opendraaiend? De prijs evolueert mee

Ga je voor een vast raam? Dan maak je de meest economische keuze. Want een opendraaiend raam doet je factuur al gauw verdubbelen. Een draai-kiepraam is nog een tikkeltje duurder dan een opendraaiend raam. En een schuifraam is het duurst.Glastype bepaalt prijs nieuwe ramen

In nieuwe ramen hoort het glastype dat het beste bij jou past. Zon-, inbraak- of geluidswerend glas: het zorgt voor een groter wooncomfort, maar stuwt je factuurbedrag omhoog. En het oog wil ook wat. Ga je voor gezandstraald glas? Dan weegt ook die keuze door op de prijs van je nieuwe ramen.

Kijk naar de vorm van je raam

Droom je van grote, ronde ramen? Voorzie dan een voldoende ruim budget. Want de productie van ramen in specifieke vormen zoals een driehoekig of een volledig rond raam, vraagt meer tijd. En dat vertaalt zich in een hogere prijs voor je nieuwe ramen.Breng je opties in rekening

Een nieuw raam is meer dan een frame en glas. Wil je een sierlijke en praktische raamgreep? Of lijkt een sierlijst je wel wat? 

Ook veiligheid ligt je wellicht nauw aan het hart. Daarom kies je voor enkele inbraakwerende opties voor het raam van je dromen. Hou er wel rekening mee dat met het aantal opties ook de totale kostprijs van je raam stijgt.

Benieuwd om de prijs van jouw nieuwe ramen te ontdekken? Vraag een offerte bij de Profel-verdeler in je buurt.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Profel

Houten ramen onderhouden een zware klus? Niet met deze tips! Leer in no time hoe jij je ramen tiptop houdt.
26b071c0aa3fee688c3bd1f534d41043
Lees dit artikel
Waarom jouw deur duurder is dan die van je buurman
7f63b7b049112730a64b139ea477b178
Lees dit artikel
Railsystemen schuifdeuren: ontdek alle mogelijkheden │ Profel.
41441cc6fdafeb3eb41f155281215244
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken