Een badkamer in de slaapkamer: goed idee of niet?


Een ouderlijke suite met badkamer en dressing in een en dezelfde ruimte. Voor velen is het een droom, als een kleine cocon waar het koppel zich kan terugtrekken, ver weg van de drukte in huis. Een badkamer voor de ouders alleen, waar geen waterspeelgoed rondslingert en waar niemand met je schoonheidsproducten speelt. Heel mooi. Maar is het wel praktisch in het dagelijkse leven?


De ouderlijke suite, niet voor alle omstandigheden

Een bad aan het voeteneind van het bed lijkt heel verleidelijk op glanspapier maar is in werkelijkheid niet zo eenvoudig te realiseren. Dus voor je begint aan die ouderlijke suite waar je al zo lang van droomt, neem je best de tijd om na te denken over je levenswijze en je gewoonten. Een open badkamer zorgt voor lawaai en licht in de slaapkamer. Als je op hetzelfde ritme leeft als je partner is dat geen probleem. Maar sta je twee uur vroeger op, dan is het ontbreken van een scheidingswand wel lastig... Ook als je een beetje preuts bent, kun je misschien beter opteren voor een oplossing met scheidingswand, om jezelf iets meer privacy te geven.


Vocht afvoeren

Een badkamer is en blijft een natte ruimte, die best wel wat vocht genereert. Het is dan ook belangrijk om een goed ventilatiesysteem te voorzien om dat vocht af te voeren. Anders loop je het risico in de hele kamer schimmelproblemen en allergieën te ontwikkelen.


Een goed verwarmde ruimte


Wanneer we ons wassen, hebben we graag dat het warm is, zodat we geen kou krijgen wanneer we uit de douche of het bad stappen. In een ouderlijke suite met open badkamer is het niet altijd vanzelfsprekend om de grote open ruimte correct te verwarmen, zodat het niet te warm is in het slaapgedeelte en niet te koud in het badgedeelte. Vraag raad aan een verwarmingsspecialist om je te laten begeleiden in je project!


Gescheiden toilet of geïntegreerd in de badkamer?

Het toilet is een intieme ruimte waar de meeste mensen het liefst alleen zijn. Dat is niet altijd vanzelfsprekend bij een open badkamer, waar je partner op enkele meters afstand ligt te slapen... Daarom kiezen veel mensen er bewust voor om geen toilet te laten installeren in de ouderlijke suite en zich te beperken tot een wastafel of sierschaal en een bad of douche.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Facq

10x advies voor het inrichten van een kleine badkamer
d6db7b5765e381dced74c79cda53e7f7
Lees dit artikel
De trend om te douchen in 2019
c87cc6ce7ab48064753c5e6d46883fce
Lees dit artikel
Black is back: zwart voor een design badkamer
d259d7dff32b59432ee3186163c0b78b
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken