Goede dakafdichting


Het gootstuk en de bodemplaat zijn twee elementen die de waterdichtheid van het dak verbeteren. Maar wat zijn ze precies?

In de praktijk is het gootstuk een metalen stuk dat wordt gebruikt om de waterdichtheid tussen de dakbedekking en de roestvrijstalen buis te garanderen. Het wordt geleverd met een afdichtingsmanchet om de verbinding tussen de leiding en het gootstuk te verzekeren.  

Om een waterdichte afsluiting te bereiken tussen het geïsoleerde kanaal en het roestvrijstalen gootstuk, wordt het gootstuk op het dak geïnstalleerd en wordt het kanaal erdoorheen geleid. Vooraf is de waterdichtingskraag om het kanaal geschoven, zodat deze tot aan het knipperen gaat.

Tot slot wordt er een siliconen pakking gemaakt tussen het kanaal en de kraag om de ruimte op te vullen en de installatie volledig waterdicht te maken.

Hoe zit het met de afdichtingsflens

Het bijzondere aan de afdichtingsbasis is dat deze op maat wordt gemaakt, afhankelijk van de helling en het soort materiaal. De basis wordt in de fabriek gefabriceerd en is echt "op maat" gemaakt.

In de praktijk zorgt het alleen voor de afdichting van de daktrechter, terwijl het mogelijk is om de daktrechter op alle hellingen aan te passen.

De bodemplaat is verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal, afhankelijk van het basismodel, het profiel van de dakpan en de helling van het dak. Het kan worden gekleurd zoals het kan worden geschilderd in de gewenste afwerking.

Aan de praktische kant kan hij droog worden gelegd en heeft hij geen voegen of stopverf nodig.

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Poujoulat

Nieuwe steenstrips voor uw dakuitgang !
89fb65ce7526311b96adf857b7b95af3
Lees dit artikel
Technische elementen als decoratie: waarom niet?
2bda945e5fbd67e6b4dd111f13296134
Lees dit artikel
Het beste moment om een houtverwarming te laten installeren, verwarmingstoestel installeren
e00dac94994608c927eef130f62114ed
Lees dit artikel

Inloggen

Registreer je en verzamel de nieuwste inspiratie en tips voor jouw project