10x advies voor het inrichten van een kleine badkamer

10x advies voor het inrichten van een kleine badkamerHeb jij een kleine badkamer? Je bent niet de enige! Meer dan de helft van de badkamers zijn aan de kleine kant… Hoog tijd voor een beetje hulp van de facq experts. Haal het maximum uit de inrichting van je kleine badkamer met deze 10 tips.


Je kleine badkamer zen én functioneel houden?


Volgens Melissa Op de Beeck, adviseur van de facq showroom in Zaventem, doe je dat zo:

“Beslis eerst wat er allemaal in je kleine badkamer komt. Hou je inrichting minimalistisch en strak  en kleedt de ruimte aan met decoratie. Je moet rekening houden met bergruimte, maar overdrijf hier niet mee. Vaak zetten mensen én een spiegelkast én een meubel én nog een kolomkast. Je kan beter wat meer vrije ruimte laten zodat je een niet te zwaar geheel maakt. Een ruim meubel met nog wat spatie langs de kant. Zo gaat de ruimtelijkheid van de badkamer toenemen en zal ze meteen een zen gevoel uitstralen.”


10 tips om je kleine badkamer efficiënt in te richten


De basisregel: Probeer de ruimte visueel te vergroten. Hoe? Heel simpel...


Kies de juiste kleuren. En overdrijf niet. In een kleine badkamer zijn lichte en heldere tinten de beste keuze omdat deze het natuurlijke daglicht weerkaatsen.

                               

Zorg voor veel transparantie. Dit creëert een optische illusie van een ruime badkamer. Zeker wanneer je combineert met spiegels en grote tegels.


Muriël, verantwoordelijke van de showroom in Zaventem, legt uit hoe je deze transparantie doortrekt in je douche: “Kies in een kleine badkamer voor een douche met walk-in principe. De glazen wand zal meteen de ruimtelijkheid vergroten. Indien je toch een badkamer met bad wil, kan je bekijken of een aangepaste vorm ruimtebesparend kan werken. Met de installatie van een badwand kan je eventueel toch douchen zonder de hele badkamer onder water te spetteren.”. 


Licht is ruimte. Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijke verlichting en verschillende lichtbronnen in je badkamer.


Laat de vloer vrij. Een hangtoilet, hangkasten,… geef de voorkeur aan alles wat hangt!

Plaats zo weinig mogelijk op de grond. Kies eventueel ook voor een schuifdeur om plaats te besparen.


Benut je wanden dus optimaal. Wees wel voorzichtig dat je niet alles opvult en nog wat vrije ruimte laat zodat het niet te druk wordt.


Klein maar niet saai! Zorg voor geschikte decoratie in je kleine badkamer. Minimalisme is zeker een troef, een minimum aan spullen maakt je badkamer ruimer. Berg dus op in kasten en lades. Melissa bevestigt: “Voor een kleine badkamer zou ik het altijd sober houden. Een sober meubeltje gecombineerd met bijvoorbeeld gekleurde tegels en een plantje. Tegenwoordig kan je ook al fotoprints gaan verwerken in de badkamer. Hou vooral altijd rekening met het thema.”Werk in de hoogte. Een kolomkast of handdoekradiator (of all-in-one) zijn slimme opbergoplossingen die weinig ruimte innemen.


Een laatste, niet onbelangrijke tip: Zorg voor genoeg ventilatie om je kleine ruimte voldoende fris en zuiver te houden!


Overdrijf niet met opbergruimte


Melissa besluit: “Vergeet vooral niet voldoende ruimte over te houden om te bewegen. Prop niet alles vol, niet elke muur moet een functie hebben. Laat af en toe eens wat spatie. Zo bereik je een veel beter effect. Zorg voor voldoende opbergruimte voor noodzakelijke zaken zoals je dagdagelijkse producten en enkele handdoeken. Het is belangrijk om niet te overdrijven met bergruimte.”

Vond u dit artikel interessant?

Meer van Facq

Geef je badkamer een plantaardige toets
a3a67259729dfee68ade389e03fcdd60
Lees dit artikel
Een badkamer in de slaapkamer: goed idee of niet?
6ed97bce1a32ea610ce3cf9a0f0441f7
Lees dit artikel
De trend om te douchen in 2019
c87cc6ce7ab48064753c5e6d46883fce
Lees dit artikel

Registreren

Meld je aan om de nieuwste inspiraties en tips voor je project te ontdekken